Op deze pagina vind je een overzicht van de tools die ik gebruik tijdens mijn reis naar financiële vrijheid.

Sommige linkjes op deze pagina zijn affiliate linkjes, dit betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je hier gebruik van maakt. Maar maak je geen zorgen, dit kost jou niks extra. Sterker nog, vaak ontvang jij hierdoor ook een (klein) voordeel :).

Woolsocks

Woolsocks noemt zichzelf “the money app” en dat is eigenlijk ook wat het is. Deze (gratis) app helpt jou je financiën inzichtelijk te maken. Dit doen ze door je inkomsten en uitgaven overzichtelijk weer te geven, in zowel cijfers als in een tabel, en daarnaast een overzicht te geven van al je lopende abonnementen.

Maar de voornaamste reden dat ik deze app gebruik, is vanwege de automatische cashbacks. De app herkent je transacties en geeft je cashback over je aankopen. Je hoeft hier, naast je bankrekening koppelen, zelf dus helemaal niks voor te doen. Dit levert me elke maand toch weer een paar euro op, die ik opspaar in de app. En dan kan ik er zelf voor kiezen wanneer ik dit laat uitbetalen. Het is geen vetpot, maar alle beetjes helpen!

Zie hieronder een afbeelding van een aantal recente cashbacks.

Wil je zelf ook cashbacks ontvangen? Download dan nu de Woolsocks-app via onderstaande link.

Download de Woolsocks-app >>

Portfolio Dividend Tracker

De naam zegt het al, maar deze tool gebruik ik om mijn portfolio te “tracken”. Deze tool is enorm makkelijk in gebruik en geeft een mooi, up to date overzicht van mijn portfolio. Zo kun je bijvoorbeeld je rendement over een bepaalde periode zien (waarin de kosten zijn meegenomen), je spreiding per sector bekijken en aan elke positie een eigen strategie toewijzen.

Maar mijn favoriete functie binnen PDT is de mogelijkheid om de prestaties van jouw portfolio te kunnen vergelijken met bepaalde indices. Zo kun je je portfolio vergelijken met de AEX, de S&P500 en de MSCI All World-index. Zo heb je in één oogopslag een overzicht hoe jouw portfolio presteert.

In de afbeelding hieronder kun je mijn prestaties zien sinds de start van het portfolio (de groene/rode lijn). Dit heb ik afgezet tegen de MSCI All World-index. Een verschil van -57%. Ik had achteraf dus beter in een indexfonds kunnen investeren ;).

Wil je de Portfolio Dividend Tracker zelf proberen? Als je onderstaande link gebruikt ontvang je 1 maand compleet gratis. Je kunt dan zelf eens ervaren of het bevalt.

Probeer de Portfolio Dividend Tracker >>